הערכת תביעת פיצויים לאחר תאונה
היות ועורכי הדין במשרדנו עוסקים אך ורק בתחום נזקי הגוף, אנו נתקלים מדי יום בשאלה זהה אצל כל הנפגעים מה גובה הפיצוי שאקבל כתוצאה מהתאונה? / מה הפיצוי שאקבל מחברת הביטוח?
יש צורך להבין, שאלות שונות כדוגמת השאלות הבאות, הינן שאלות מאד כלליות, אשר התשובה להן שונה בין כל אדם לאדם.
♦ כמה פיצוי מקבלים עבור שבר ברגל?
♦ כמה פיצוי מקבלים עבור שבר בצלע?
♦ כמה פיצוי מקבלים עבור שבר ביד?
♦ כמה פיצוי מקבלים עבור שבר בקרסול?
♦ כמה פיצוי מקבלים עבור תאונת-דרכים?
♦ כמה פיצוי מקבלים עבור צלקת?
♦ כמה פיצוי מקבלים עבור שבר באף?
♦ כמה פיצוי מקבלים עבור צליפת שוט? כמה פיצוי מקבלים עבור WHIPLASH?
♦ איך בכל זאת אדע כמה פיצוי אני זכאי לקבל?
תביעת נזיקין מוערכת בחלוקה לראשי נזק, לדוגמא, על-מנת להעריך כמה פיצויים אקבל לאחר תאונת-דרכים, יש לקחת בחשבון את סעיפי הנזק הבאים:
1. הפסד ימי עבודה בעבר (קרא עוד בנושא זה: מי משלם לעובד ימי מחלה לאחר תאונה?)
2. הפסד ימי עבודה בעתיד
3. עזרת צד ג'
4. נסיעות
5. הוצאות רפואיות
6. כאב וסבל
היות והפיצוי שונה בין אדם לאדם בהתאם לנתוניו האישיים ולחומרת הפגיעה, רצוי ואף מומלץ להתייעץ עם עו"ד לנזיקין ואף עם עורך דין המתמחה בתחום נזקי הגוף.
לאחר עיון בתיק ולמידת פרטיו האישיים של הנפגע, ניתן יהיה להעריך את התביעה בצורה ריאלית ולהשיב על "שאלת השאלות": כמה פיצוי אקבל כתוצאה מפגיעה בתאונה?
נדגיש, כי פרמטר חשוב מאד להערכת פיצוי לאחר תאונה הינו אחוזי הנכות שנותרו. בהתאם לסוג התביעה ולצורך כך, ממונה ע"י בית המשפט מומחה או הצדדים מגישים חוות-דעת של מומחה אשר קובע את נכותו של הנפגע. לאחר קביעת הנכות, ניתן להעריך בצורה טובה יותר את שווי התביעה ואת הפיצוי שצפוי להתקבל.
סיבה נוספת לכך שלאחר תאונה רצוי ומומלץ להתייעץ עם עורך דין לנזיקין או עם עורך דין המתמחה בתאונות דרכים ובמיוחד עם עורך דין המתמחה בתחום נזקי הגוף, היות וטעות קטנה בחישוב הנזק על-ידי עורך שאינו עוסק בתחום ואינו עו"ד מומחה בתאונות, עלולה להתברר כי עלתה ביוקר.
אופן חישוב הנזקים נעשה, בין היתר, באמצעות הלכות בית-משפט שחלקן מפורטות בתחתית עמוד זה.
מחפש/ת עורך דין לתאונות אופנוע ? עורך דין לתאונות קטנוע ? עורך דין לתאונות דרכים? עורך דין לתאונות עבודה ? צור קשר לתיאום פגישה ולבירור זכויותיך! 03-5230007 או לחץ כאן
עו"ד לדיני נזיקין / עו"ד לנזקי גוף – טבלת הלכות לעורכי דין בתחום הנזיקין כפי שפורסמה באתר מומלץ העוסק בתחום הניזיקין.
א. מקורות ופרשנות
ב.1. חובת זהירות והתרשלות
2. מצג שווא רשלני, חוות דעת רשלנית ונזק כלכלי
- אחריות ברשלנות של רשויות המדינה ורשויות מקומיות
- אחריות בעלי מקרקעין
- העברת נטל הראיה
א.מבחן תוצאתי – שמגר: הדגש בעוולת המטרד היא על תוצאות המעשה ולא על טיבו של המעשה עצמו. על כן יתכן כי פלוני ינקוט אמצעי זהירות סבירים ובכל זאת לא יכול להמנע מהפרעה ועקב כך גם יתחייב בבצוע מטרד. בפס"ד אתא לא ניתן להשתמש בפצויים ולכן אין הלכה חד משמעית בענין זה. קיום ההפרעה ייקבע כפונקציה של חוזק ההפרעה, משך ההפרעה ואזור המקרקעין המוטרד "בהתחשב עם מקומם וטיבם". ב.על בהמ"ש לבצע אזון בין זכות האדם לעשות כרצונו בשטחו לבין זכות שכנו לא להיות מוטרד ממנו. הפרעה הפוגעת בנוחות פיזית ובקיום אנושי הוגן הינה עוולה. ג. סעד הפצויים- אמנם אין להתעלם מהשקול הכלכלי אך זהו רק אחד השקולים ולא העיקרי. לכן – אם הנזק הוא גדול שהפצוי הכספי אינו פוטרו הרי שלא מתקיימים תנאי סעיף 74 וביהמ"ש כן יתן צווי. | הערעור נסב על צו מניעה לפיו נאסר על אתא להפעיל מערכת הקרור והאוורור עד להפחתת מפלס הרעש. | ע"א 44/76 אתא חברה לטקסטיל בע"מ נ' שוורץ |
הפסיקה: (לנדוי)אותו מעשה של הנתבע יכול להיות מטרד ליחיד ומטרד לציבור גם יחד כל עוד עומדים בדרישות. מטרד לציבור דורש נזק לציבור ומטרד ליחיד דורש פגיעה במקרקעין. נזק ממון אינו תנאי הדרוש לתביעה בשל מטרד ליחיד.המשיבים נמצאים מספיק בקרבת מקום למפגע הפוט' כדי שייגרם לו נזק.תביעה לפי §13 לחוק כנוביץ מטרתה לאפשר לכל פרט הנפגע מהפרה כמפורט, לתבוע ולהיות זכאי לאותן תרופות העולות מעילת מטרד ליחיד.אין טעם להגביל את זכות תביעת הפרט שכן לששון §13 היא בלתי-מסוייגת.הטענה שטרם נגרם נזק אינה תופסת. ניתן לתבוע גם כנגד נזק צפוי.יש להחזיר את הדיון לבימ"ש שלום לצורך דיון בתביעה לגופה. הערעור נדחה.
|
המשיבים תבעו בבימ"ש שלום כדי לקבל צו מניעה שיאסור על המערערת לבנות את תחנת רידינג ד'.המשיבים טענו כנגד הרעש והגזים שיפלטו מהתחנה ויגיעו עד לביתם. התביעה התבססה על החוק למניעת מפגעים ועל עילת מטרד ליחיד §44(א) לפק' הנזיקין.ביהמ"ש השלום דחה את התביעה על הסף עקב חוסר עילה. במחוזי התקבל הערעור בדבר המחיקה על הסף ופסה"ד הוחזר כדי לדון בתביעה גופה.בערעור הנוכחי מתרכזים בחוק כנוביץ, ופחות במטרד ליחיד. | ע"א 190/69 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' אבישר, |
זוסמן: יכול ביהמ"ש לתת צו מניעה; אלא שלא יעשה כן אם מטרת הבקשה היא קנטרנות גרידא, ואין לה כל מניע מעשי מוכח (תום לב בנזיקין…)ח' כהן: לא נזקק כלל לשאלה הנזיקית; טוען שבשום מקום לא נאמר שאסור לו לשוכר למתוח כבל שכזה – זה אינו בחוזה השכירות, ומדובר בחצר משותפת לדירתו ולדירת המשכירים. גם אם עוולה – לא זכאית לממון, כי לא ביקשה; לא זכאית לצו, כי הפגיעה "אפסית".סיכום: "אין להתיר השימוש בזכות הבעלות כעילה לגרם נזק או אי-נוחות, אפילו למשיג גבול, מקום בו השימוש בעילה זו אינו דרוש באורח סביר למימוש זכות הבעלות עצמה או למטרה חוקית אחרת." | זקן בן 85 דייר מוגן בדירה שכורה; הסתכסך עם בעלת הדירה; מתח חוט אנטנה מדירתו לבית הסמוך, מעל חצרה; היא טוענת – השגת גבול.המשכירים דואגים שמא תהפוך בת השוכר לדיירת מוגנת גם כן, ולכן – מנסים לגרשם. | ע"א 782/70 רדומילסקי נ' פרידמן, |
ע"א 515/63 נגר נ' דהרי, |
יא. אחריות למוצרים פגומים
יב. פיצויים לנפגעי תאונות דרכים
יג. פיצויים בגין נזקי גוף
יד. אחריות למעשי הזולת ואחריות תאגיד
טו. הגנות ( אשם תורם, הסתכנות מרצון והקטנת הנזק )
טז. התיישנות
ע"א 4114/96 המאירי נ' הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ, | ||
ע"א 1254/99 המאירי נ' הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ |
תחום עיסוקו והתמחותו העיקרי של משרדנו הינו ייצוג נפגעי תאונות-דרכים וייצוג נפגעי תאונות כלי-רכב דו-גלגליים בפרט.
חלקם העיקרי של רוכבי הדו-גלגלי מבוטח ע"י המאגר הישראלי לביטוחי רכב ("הפול").
מדי יום מתרחשות בכבישי הארץ תאונות אופנועים רבות, בין היתר, בשל רמת הסיכון הגבוהה לה נתונים רוכבי הדו-גלגלי למיניהם, הן מהחלקה כתוצאה ממי הגשם, הן מהחלקה על כתם שמן והן כתוצאה מתאונות עם רכבים השותפים לדרך.
תאונות-אופנועים וקטנועים מובילות לדרגות פגיעה שונות החל משפשופים, ושברים ועד לפגיעות קשות ומורכבות יותר לרבות פגיעות נפשיות שלעיתים מצריכות תהליך החלמה ארוך המוביל לפגיעה בכל רבדי החיים.
כמו בכל תאונת-דרכים, יש חשיבות רבה להתייעצות עם עו"ד המתמחה בתאונות אופנוע לשם בירור מלוא זכויות הנפגע.
המקרים הנפוצים בהם נפגעים רוכבי אופנוע/קטנוע:
◊ תאונות אופנוע כתוצאה מכתמי שמן.
◊ תאונות אופנוע של שליחים.
◊ תאונות אופנוע כתוצאה מהחלקה על כביש רטוב.
◊ פגיעת רוכב אופנוע בהולך רגל.
◊ תאונות אופנוע כתוצאה מאיבוד שליטה.
נפגעת בתאונת אופנוע? נפגעת בתאונת קטנוע? צור קשר לתיאום פגישה ולבירור זכויותיך! 03-5230007 או לחץ כאן
מחפש/ת עורך דין לתאונות אופנוע ? עורך דין לתאונות קטנוע ? עורך דין לתאונות דרכים? עורך דין לתאונות עבודה ? צור קשר לתיאום פגישה ולבירור זכויותיך! 03-5230007 או לחץ כאן
המשרד מעניק שירותי עו"ד לתאונות-דרכים, עורך-דין לתאונות אופנוע, עו"ד לנזיקין, עו"ד לפיצויים, עו"ד לתאונת עבודה, עו"ד לנזקי-גוף, עו"ד לתביעות פיצויים. במהלך השנים עסק משרדנו בייצוג נפגעי תאונות-דרכים בתביעות רבות כנגד כלל חברות הביטוח והגופים השונים (עורך דין לנזיקין לתביעה נגד AIG, תביעה נגד הכשרה, תביעה נגד הכשרת היישוב, תביעה נגד הראל, תביעה נגד ביטוח ישיר, תביעה נגד תשעה מיליון, תביעה נגד איי די איי, תביעה נגד איילון, תביעה נגד כלל, תביעה נגד "קרנית", תביעה נגד "הפול", תביעה נגד שומרה, תביעה נגד מנורה, תביעה נגד אגד, תביעה נגד דן, תביעה נגד רכבת-ישראל' , תביעה נגד חברת אוטובוסים פרטית) בתיקים שונים, לרבות בתביעות פיצויים נגד הפול בתאונת אופנוע, בתביעות פיצויים נגד הפול בתאונת קטנוע\ בתביעות שליח נגד הפול של רוכבי קטנוע נגד הפול, בתביעות פיצויים של הולכי-רגל שנפגעו בתאונות-דרכים, בתביעות פיצויים בתאונת "פגע וברח" כנגד "קרנית", בתביעות פיצויים של רוכבי אופניים בתאונת "פגע וברח", בתביעות פיצויים של נוסעים שנפגעו בתאונת-דרכים, בתביעות פיצויים של נהגים שנפגעו בתאונות-דרכים, בתביעות של נוסעים באוטובוס שנפגעו בתאונת-דרכים, בתביעות נפילה באוטובוס, בתביעות תאונה במונית ועוד.